Legelső bejegyzésemnek egy igen nehezen emészthető témát választottam, de ezt ellensúlyozandó nem is szeretném bő lére ereszteni. Lehet egyesek egyből elvetik majd a témát, mert túlzottan is kimutat a hétköznapi világból, ezért sokak számára annyira idegen lehet a helyzet ilyen irányú megközelítése, hogy nem is kérnek majd belőle. Ennek ellenére mégis úgy gondolom, hogy le kell írnom, hátha csak egy embernek is felkelti az érdeklődését. Kezdjük is a legelején.


 Hollywood a film fővárosa, ez nem vitás. Nem is szeretné ezzel vitatkozni, csupán azt megvizsgálni józan paraszti ésszel, hogy mi is mozgatja ezt a hatalmas ipari gépezetet. Mint oly sok helyen már itt is meg kell értenünk azt, hogy Hollywood egyáltalán nem az, mint aminek a média és a tömegkommunikációs eszközök beállítják. A mézes-mázas felszín alatt van valami sokkal komolyabb, sokkal mélyebb és talán nem is hazudok nagyot, ha azt mondom, hogy sokkal gonoszabb, mint az egyszerű szórakoztatás és hírességek gyártása.

 Gondolkodott már valaki azon, hogy a Hollywood, mint név, honnan ered vagy mit takarhat? Sok jelentése lehet, ha megpróbáljuk lefordítani magyarra, viszont hosszas olvasgatás után úgy vélem, hogy akik (legyen bárkik) ezt a nevet kiválasztották, azok a Hollywood karakterkombináció mögé a Szent Fa kifejezést gondolták. Hogy mi is az a Szent Fa? Úgy tartják, hogy régebben a mágusok ebből a Szent Fából készítették a varázspálcájukat, mellyel a Harry Potterből is jól ismert bűbájokat, rontásokat szórhatták a nem kívánatos személyekre. Természetesen nem azt mondom, hogy úgy kell elképzelni a dolgot, hogy egy emberke egy pálcával tárgyakat reptetett, hanem úgy, hogy bizonyos tudatmanipulációs eszközöket igénybe véve el lehet terelni az ember figyelmét a valóságról, be lehet csapni. Az ilyen tevékenységet nevezték régebben fekete mágiának (ma már ennek más jelentése van) és ennek a szimbóluma lett a varázspálca.
A mesékben gyakran az is megjelenik, hogy miként működik. A pálca végén egy öt ágú csillag van és mikor kedvenc mesefiguránk suhint vele egyet, akkor csillagok ezrei repülnek szét a levegőben, elérve a kellő mágikus hatást, a kellő megzavarását vagy hatástalanítását az ellenfélnek. 
Összefoglalva tehát, valakik a Szent Fa (varázspálca) segítségével csillagok (sztárok) ezreit szórják a társadalomra, hogy egy hamis, megtévesztő képet alkosson az ember az őt körülvevő világról.
Természetesen az sem véletlen, hogy öt ágú csillagok repülnek szét. Ha maradunk az okkult vonalon, akkor már sokkal egyszerűbben utána tudunk nézni, hogy az ötágú csillagok milyen ideológiának is a szimbólumai, de ezzel most nem szeretnék foglalkozni, csak annyit megemlíteni, hogy valószínűleg Baphomet pecsétjét jelképezi.

 Ha az Oscar-díj átadásra gondolunk, akkor mindenkinek beugorhat az a kis aranyfigura, mely a díjátadó gála jelképe lett. Mit is ábrázol ez a kis szobrocska? Egy emberkét, aki földbe szúrt kardján támaszkodik. Esetleg valakinek nem ismerős ez a fajta emberábrázolás? Ha esetleg nem lenne ismerős, akkor segítek. A Templomos Lovagrend jelképe volt ez. Hogyan kapcsolódik ez a témánkhoz? A mai okkult vallások, mely a jelek szerint Hollywood-ban is igen erőteljesen működnek az ősi misztériumvallásokból alakultak ki. Viszont a kettő között hosszú évszázadok teltek el, ugyanis a modern okkultizmus az 1700-as évek végén kezdett el terjedni, még az ősi misztériumvallások évszázadokkal előtte visszaszorultak. A kettő közötti kapcsolatot és átmenetet a Templomos Rend képzete, akik egy titkos társaságként magukévá tették az ősi misztériumokat és áthidalva az évszázadokat, lehetővé tették, hogy az okkultizmus mai formában elterjedjen és a világ vezetőinek „vallásává” váljon. (Megjegyzésként, az életemet tenném rá, hogy a mai bankigazgatók és multicégek vezérigazgatóinak 70%-a, ha nem 80%-a valamely okkult vallást követi, leginkább a sátánizmust.) Szóval a mai okkultisták a Templomos Rendet jóformán atyjuknak tekintik, valószínűleg ezért is választhatták az Oscar gála szimbólumának a lovagrend jelképét.

De mindez csak merő kitaláció lenne? Talán nem árt utánanézni, hogy maguk a sztárok mit nyilatkoznak erről. Nem tudom, hogy ismerős-e az a kifejezés az embereknek, hogy „Eladtam a lelekem az ördögnek.”? Nem szeretnék itt példákkal dobálózni, ugyanis akit érdekel nyugodtan keressen rá neten azon sztárok listárájra, hogy ezt a mondatot valamilyen formában hány sztár mondta, említette. Már egyenesen megdöbbentő számokig el lehet jutni.
Az egyik híres színésznő, nevezzük nevén, Melyssa Ford az illető, már megdöbbentő dolgokat állít.

Akit érdekel itt megnézheti, ha tud angolul:

https://www.youtube.com/watch?v=5xM3qZgtiFc

Aki esetleg nem tudna angolul, annak összefoglalom a lényeget. A hölgyemény azt állítja, hogy ha híres akarsz lenni sok dolgot megteszel érte, például vérrel írsz alá egy szerződést a sátánnal.
Talán szó szerint értelmezni ezt a kijelentést merész lenne, bár nem állítom, hogy esetleg nem lehet igaz, viszont az elgondolkodtató, hogy ha sztárok de túlzás nélkül mondhatom, hogy százassával ilyeneket nyilatkoznak, akkor vajon Hollywood-ot milyen ideológia mozgathatja ténylgesen? Innentől kezdve felmerül a kérdés, hogy a filmipar és a filmek valóban csak a szórakoztatást szolgálják? Talán az már senkinek sem jelent újat, hogy természetesen nem. A filmek nagyon is a manipuláció eszközei, ezért nem is fáradoznak a rendezők és írók azon, hogy különleges és egyedi filmet készítsenek. Klisé vígjátékok, thrillerek, horrorok, sci-fi-k jönnek ki sorra Hollywoodból, ugyanis mindegyik műfajnak megvan a maga hatása az agyra és ezt csakis úgy lesz nagy tömegben hatásos, ha ugyanazt a manipulációs eszközt újra és újra levetíted a kedves nézőközönségnek. Ennek az iparnak már semmi köze a művészethez, semmi köze az alkotói szeretethez. Ha így lenne, akkor nem kapnánk klisé filmeket százassával. Itt egy sokkal ádázabb cél játsza a szerepet, mégpedig az, hogy az ember agyát „átprogramozzák”.

Meglehet, hogy kitaláció ez az egész, csupán a fantáziám szüleménye. De mi a következménye annak, ha nem az és tényleg ez történik? A válaszon mindenki elmélkedhet egy kicsit.

Folyt.Köv 

Szerző: HelmCor  2012.12.23. 12:23 1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://engadi.blog.hu/api/trackback/id/tr464978491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Matéka 2012.12.23. 13:05:06

Ez egy nagyon jó olvasmányos és érdekes írás, egy számomra ismeretlen szerzőtől. Ellenben nem szeretném szó nélkül hagyni, hogy az író szerintem az író kihagyta a véletlen faktort.
Gondoljunk csak bele, ha valamelyik szoros hozzátartozóm, ne adj isten édesanyám karácsonyra több nép gasztrokultúráját ötvözve 5 fogásos vacsorával vár otthon, a családi fészkünkbe és a káposztaleves, a rántott gombafej és a bejgli hatására pentagram alakú fekália távozik belőlem egyáltalán nem nevezhető a szó, szoros értelmében fekete mágiának. Ugyanez igaz lehet a mai médiában annyira preferált egyéb gyakran előforduló jelképekre: turulmadár, sarló és kalapács, nike pipa.
Ezeket sokkal inkább hívnám randomszarnak.
süti beállítások módosítása